Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Projekt TI-EK Sporazumi o integritetu

18.04.2015.

Opći cilj pilot inicijative i suradnje između Transparency Internationala (TI) i Europske komisije je promicanje upotrebe Sporazuma o integritetu kao alata za spriječavanje korištenja sredstava iz EU fondova u svrhu korupcije u državama članicama Europske unije.

Na objavi projekta 19. ožujka 2015. u uredu TI tajništva u Berlinu, Corina Cretu, povjerenica Europske komisije zadužena za regionalnu politiku, izjavila je: „S ovim projektom dodatno pojačavamo naše napore za očuvanje EU fondova od prijevare i korupcije . Naši fondovi su važan izvor javnih investicija u zemljama članicama EU, to je razlog zašto imamo nultu toleranciju za nepravilno korištenje sredstava. Naše partnerstvo s Transparency Internationalom u ovom području je velika prilika za rješavanje ovog pitanja na proaktivan i preventivan način i mi se obvezujemo da učinimo ovu inicijativu uspješnom!”

Projekt će se provoditi u dvije faze. Faza 1, koji traje od siječnja do rujna 2015. godine ima za cilj uspostaviti potrebne preduvjete za Fazu 2 koja će se sastojati od implementacije Sporazuma o integritetu i/ili mehanizama kontrole civilnog društva u nekoliko zemalja Europske unije. Naše poglavlje, TI Hrvatska, je potpisalo ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s TI tajništvom za suradnju, kako bi se osiguralo sudjelovanje Vlade Republike Hrvatske i drugih organizacija civilnog društva u drugoj fazi projekta.

Faza 2 će započeti nakon rujna 2015. godine, a sastojat će se od provedbe i praćenja projekata koji sudjeluju u sklopu Sporazuma o integritetu u nekoliko država članica. Da bi sudjelovali u ovoj fazi, tijela državne uprave moraju se odazvati pozivu za dostavom projektnih prijedloga, a koji će biti objavljen sredinom svibnja. Ova inicijativa se financira putem sredstava tehničke pomoći Opće uprave za regionalnu i urbanu politiku (DG REGIO) i nastoji sprovesti Sporazum o integritetu putem 10 do 15 EU projekata koji su sufinancirani u državama članicama Europske unije.

Na sliciZamjenik direktora TI-a Miklos Marschall se rukuje s Corinom Cretu, članicom Europske komisije zadužena za regionalnu politiku. Na sastanku su raspravljali o zajedničkom TI-EK projektu „Sporazuma o integritetu.” © European Union, 2015

 

Ovaj projekt je moguć uz potporu i sudjelovanje:

   

Disclaimer: Ova komunikacija odražava stavove Transparency International Hrvatske. Europska Komisija se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvo korištenje sadržanih informacija.

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica