Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Smijenite odgovorne u Uredu za udruge Vlade RH

28.04.2016.

ZAHTJEVAMO SMJENU ODGOVORNIH U VLADINOM UREDU ZA UDRUGE – DOSTA JE BILO MANIPULIRANJA POZIVANJEM NA JAVNI INTERES

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske raspisao je novi natječaj za izbor i imenovanja u Savjet za suzbijanje korupcije na temelju neistinitih činjenica o tome da je Transparency international Hrvatska obavijestio Ministarstvo pravosuđa o činjenici gubitka licence dana 23.ožujka, a što nismo nikada učinili, jer taj postupak još nije završen i Sporazum o akreditaciji je još uvijek na snazi. 

Sramotno je da jedno tijelo javne vlasti, Ured za udruge Vlade RH manipulira javnošću, te tendenciozno i zlonamjerno širi lažne informacije kako bi zaštitio pojedince koji su u protekle tri godine onemogućavali naš rad, zaustavljali prijave na projekte i diskreditirali nas iz javnog djelovanja.

Građanima Hrvatske dosta je djelovanja udruga koje troše javni novac na netransparentan, nepošten i krajnje sumnjiv način, te uvijek istih pojedinaca koji govore u ime svih naših stanovnika.

Tražimo od Vlade RH da hitno smijeni rukovodstvo Ureda za udruge i savjetnicu premijera za udruge zbog ovog namjernog propusta kako bi se onemogućio naš rad, ali i prikrilo netransparentno poslovanje u mnogim udrugama na koje smo ukazivali u proteklom razdoblju.

Rezultate našeg rada nitko ne može umanjiti, a nedopustivo je da se tijela javne vlasti na ovakav način uključuju u rad udruga, samo zato što im ne odgovara neovisan, nepristran i volonterski rad  pojedinaca u Hrvatskoj. “ istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica