Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

TIH na 4. kongresu sudskih vještaka i procjenitelja

23.10.2015.

TIH sudjelovao na IV. kongresu sudskih vještaka i procjenitelja koji se održao 23. i .24.10.2015. godine u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH.

" Na sudskim vještacima i procjeniteljima leži teret trostruke odgovornosti. Prvo, moraju štiti svoju profesiju, standarde, odgovornost i integritet kroz stručno obavljanje svoga posla usvajajaući kompetencije znanja i vještine bez kojih taj posao ne bi mogli raditi.

Drugo, moraju štitit građane, kako njihova ljudska prava ne bi bila povrijeđena, te kako bi im se osiguralo pravo na pošten i pravičan sudski proces u kojem se ne bi osjećali prevareno.

Treće, dužni su štititi i javni interes, kako njihova profesija ne bi bila izložena pritisku vlasti, te kako bi se procjene i vještačenja vršila pošteno kako se niti jedna strana u postupku ne bi osjećala prevareno.

Ova profesija izložena je velikom pritisku i koruptivnim rizicima, zato im je potrebno osigurati normalne i transparentne uvjete rada, poštenu naknadu za obavljeni posao, ali i kontrolne mehanizme kako bi se smanjio koruptivnim rizik kojim su izloženi istaknula je na otvorenju kongresa Davorka Budimir, predsjednica TIH-a

Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja

 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica