Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

TIH najoštrije osuđuje zloupotrebe u humanitarnim akcijama - dajte novac za liječenje Eni Šarac

27.04.2016.

Zloupotrebe humanitarnih akcija prikupljene kroz udruge potkopavaju temeljne vrijednosti nekog društva poput poštenja i odgovornosti. U slučaju udruge "Hrabro dijete" (OIB 58243364080) iz Nove Gradaioške osvjedočili smo se u grubim propustima i nenamjenskom trošenju sredstava. 

Nije moguće da niti jedno tijelo javne vlasti nije primijetilo nepravilnosti u radu, a da su pritom roditelji djevojčice Nore Šitum bili prikazani kao pohlepni roditelji koji se bore za novac 

"Kakvo smo to društvo postali kada je teško vjerovati da se dva roditelja bore samo za istinu i n išta drugo? Zar smo toliko naviknuti na korupciju i nepoštenje da ne želimo vjerovati da netko nema skrivenih motiva kada se usudi na glas upozoriti na nepravdu? stoji u pismu koje je upućeno predsjednici TIH-a od strane Đane Atanasovske u listopadu 2015. godine.

Zašto nitko do danas nije odgovorio na njene upite nadležnim tijelima nastavno na humanitarnu akciju "Nora fora - hrabro dijete strašni lav" ?

"No ono što zabrinjava puno više od površnih novinarskih natpisa jest činjenica da su nas sve institucije ostavile da se borimo potpuno sami. Svi redom prebacuju loptice jedni na druge uz uvijek istu izliku "Nije u našoj nadležnosti." Evidentno je i dokazano da je udruga "Hrabro dijete"  prekršila kako ljudske tako i pisane zakone Republike Hrvatske, no to je područje u koje nitko ne želi dirati. Ministarstvo financija nas je savjetoval o da idemo s privatnom tužbom ako želimo saznati istinu, a što smo i učinili. Danas tu odluku skupo plaćamo , zbog enormnih troškova sudskog postupka

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica