Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Tvoj glas je snažan, važan i potreban - on je najbolja anketa i poruka

25.05.2019.

Transparency International Hrvatska na dan izborne šutnje uoči europarlamentarnih izbora poziva birače da izađu na izbore, promatrače i članove biračkih odbora da doslijedno provode izborna pravila, a sve ostale zainteresirane da svojim djelovanjem ne utječu na sam izborni postupak.

„ Nakon što smo kao građani ostali uskraćeni za predstavljanje različitih programa i ideja, te stvarne potrebe da članstvo u Europskoj uniji iskoristimo kao sredstvo ravnopravnog, poštenog i pristojnog života svakog građanina u Hrvatskoj preostaje nam da pokažemo snagu jednog glasa.

Ne dozvolimo da izlazak na izbore bude jednokratno i jednodnevno pozivanje političkih aktera na demokraciju i glasača.

Ne dozvolimo da izborni dan bude trenutak odmjeravanja postojećih političkih snaga, zauzimanje nekih zamjenskih pozicija i u konačnici prijevara birača.  

Naša zajednička odgovornost je da između 396 kandidata na 33 liste izaberemo one koji su u stanju osigurati pošteniji i pravedniji život svakog građanina. Na biralištima budimo istinski sudionici i pošteni građani.

Neka izborni pobjednici pokažu odlučnost, snagu i odgovornost kako bi iskoristili potencijale i onih koji nisu pobijedili, jer smo kao društvo premali za podjele.

Samo tako će istinski pobjednici biti svi građani koji će se uvjeriti da je pošteniji i pravedniji život moguće ostvariti bez odlazaka iz Hrvatske.„ istaknula je  Davorka Budimir, predsjednica Transparency International Hrvatska.      

 

Preuzmi priopćenje

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica