Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Uvode se novi predmeti u zagrebačke škole koji potiču učenike na djelovanje u svojim lokalnim zajednicama

24.01.2022.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio kako od rujna, s početkom nove školske godine, kreće pilot- projekt građanskog odgoja i obrazovanja kao izvannastavna aktivnost u osnovnim i srednjim školama, a najavio je i fakultativni predmet Škola i zajednica – ŠIZ.

”Iznimno sam sretan da idemo s dva programa u zagrebačke škole već od sljedeće školske godine. Vjerujem da će nakon ‘pilot školske godine’, u većem broju škola zaživjeti, posebice program ŠIZ jer je on fokusiran na aktivno promišljanje, demokraciju, sudjelovanje učenika u radu svoje škole, kao i lokalne zajednice, a to je ono što je potrebno ovom društvu”, rekao je Tomašević.

Što je ŠIZ?

ŠIZ je fakultativni predmet koji je namijenjen učenicama drugih i trećih razreda srednjih škola sa satnicom od 70 sati. Kurikulum je već izrađen te će uskoro biti predstavljen predstavnicima srednjih škola u Zagrebu kako bi vidjeli koliki je interes. Novi fakultativni predmet u većem broju srednjih škola bit će sljedeće školske godine u Zagrebu i Primorsko-goranskoj županiji, dodao je gradonačelnik Tomašević.

Tomašević je najavio kako će Zagreb za oba programa financirati troškove stručnog usavršavanja nastavnika, troškove naknade za rad kada taj rad nije uklopljen u neposredan rad s učenicima, kao i ostale troškove za pilotiranje projekata. Za provođenje oba programa osigurano je dva milijuna kuna, što je više nego dovoljno, naveo je Tomašević.

 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica