Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

WORLD JUSTICE PROJECT (WJP)

27.10.2021.

World Justice Project (WJP) je neovisna, multidisciplinarna organizacija koja stvara znanje, jača svijest i potiče djelovanje za unapređenje vladavine prava u cijelom svijetu.

Učinkovita vladavina prava smanjuje korupciju, bori se protiv siromaštva i bolesti te štiti ljude od velikih i malih nepravdi. To je temelj za zajednice pravde, prilika i mira – temelj razvoja, odgovorne vlade i poštivanja temeljnih prava.

Tradicionalno se vladavina prava smatrala domenom odvjetnika i sudaca. Ali svakodnevna pitanja sigurnosti, prava, pravde i upravljanja utječu na sve nas; svi su dionici vladavine prava. Na temelju toga, WJP slijedi multidisciplinarni pristup unapređenju vladavine prava.

Djeluje kroz tri programa, a to su: istraživanje i stipendije, Indeks vladavine prava WJP i angažman. WJP nastoji povećati javnu svijest o temeljnoj važnosti vladavine prava, potaknuti vladine reforme i razviti praktične programe na razini zajednice.

Osnovali su ga William H. Neukom i William C. Hubbard 2006. godine kao predsjedničku inicijativu Američke odvjetničke komore uz potporu 21 partnera. World Justice Project postao je neovisna neprofitna organizacija 2009. Njegovi uredi nalaze se u Washingtonu, D.C., i Seattleu, Washington.

Više na: https:https://worldjusticeproject.org/

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica