Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Deklaracijama se ne može voditi borba protiv korupcije - dosta je prijevara,plagiranja ilaži

04.11.2019.

Ppovodu potpisivanja Deklaracije u borbi protiv korupcije Transparency International Hrvatska upozorava da je identična deklaracija već bila bila potpisana u jesen 2015. godine od strane političkih aktera koji su se pripremali za parlamentarne izbore uključujući i dvije najveće političke stranke HDZ i SDP.

„  Korupcija je najvjeći hrvatski problem, uzrok nenepovjerenja građana u tijela javne vlasti i razlog iseljavanja u druge države s uređenim sustavom.

Od ulaska Hrvatske u Europsku uniju do danas borba protiv korupcije nije smanjena, a građani imaju dojam da je svakodnevno prisutna na svim razinama i u svim djelatnostima.  

Političke stranke već su potpisale sličnu deklaraciju, pozivale su se na borbu protiv korupcije u svojim političkim programima i priliku da provedu ono šo su obećale.

Danas se na temelju istih rečenica koristi borbu protiv korupcije kao sredstvo za zadržavanje ili osvojanje vlasti, te očuvanje postojećeg stanja u kojima su neovisna preventivna i represivna tijela zarobljena i onemogućena u radu.

Istovremno se ne dozovljava izgradnja učinkovitog,pravednog i poštenog sustava u kojem će svaki građanin imati pravo života i rada u pravednom, poštenom i odgovornom sustavu.“ poručila je dr.sc. Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

           

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica