Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Nacionalno vijeće za strategiju suzbijanja korupcije kompromitira borbu protiv korupcije

06.10.2022.

Nacionalno vijeće za strategiju suzbijanja korupcije je preventivno tijelo Sabora RH, a svojim djelovanjem kompromitira borbu protiv korupcije.   

„Borba protiv korupcije nisu javna saslušanja i politički pritisci, već sustavno, trajno i odgovorno onemogućavanje korupcije alatima koji stoje na rapolaganju tijelima javne vlasti.

Jasan cilj ovoga tijela je prevencija korupcije, a ne utvrđivanje nedostataka upravljanja u tvrtkama od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku s analizom činjenica koje su se dogodile u prošlosti.

Prvo, u  javnosti se svojim djelovanjem ne smije stvoriti dojam pritiska na represivna tijela i sudske postupke koji su u tijeku, jer to izgleda kao političko licemjerje na djelu.

Drugo, svaka dobra namjera i objektivnost Vijeća je unaprijed kompromitirana s obzirom na njegov sastav po političkom ključu prilikom imenovanja njegovih vanjskih članova. Na taj način je omogućeno da u njemu sudjeluju članovi koji se primarno ne bave borbom protiv korupcije kao i predsjednik jedne stranke, te član koji je u stegovnom postupku. Sav njihov doprinos tijekom ovog mandata je u javnosti potpuno nevidljiv.„istaknula je  Davorka Budimir, predsjednica Transparency International Hrvatska.     

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica